Gatuköksbestick
Tidigare under dagen var jag nere vid det lokala gatuköket och köpte mat. Jag ju sjuk och orkar därför inte laga något själv. Än mindre diska. Korvgubben hivade glatt ihop en tjock korv med mos till mig, och så betalade jag och knallade hemåt. Väl hemma upptäckte jag att han snällt nog skickat med en servett (jag antar att styckpriser är högt på dem eftersom man bara fick en) och ett bestick. Det är ju besticket som förundrar mig. Jag har ätit en del korv med mos i mina dagar men aldrig förstått varför korvgubbarna envisas med att ha kombinerade gafflar och knivar i samma bestick. Finns det någon på denna jord som tycker att det är en bra lösning?! Finns det någon som kan använda detta bestick som det ska användas? Och i så fall: Hur ska det användas?? Själv fattar jag ingenting. Om man fick två skulle jag kunna ha en som gaffel och en som kniv, men det är just det. Men får bara ett bestick! Nästa gång ska jag fråga korvgubben om han kan demonstrera hur hans bestick fungerar för jag fattar inte. Den disklösa lunchen gick åt helvete, nu har jag en kniv och en gaffel som ligger och glor på mig i diskhon. Undra om man kan få korvgubben att komma hit och diska...
En knivig fråga... eller är det verkligen något att gaffla om? Det knepigaste med multibeticket, förutom att det böjer sig och går av, är väl att det tycks vara konstruerat för vänsterhänta.